Άρσος

Άρσος
Paragraphs
Το χωριό Άρσος είναι ένα από τα μεγαλύτερα αμπελοχώρια της Κύπρου. Απέχει 40 χιλιόμετρα από τη Λεμεσό και 45 χιλιόμετρα από την Πάφο. Είναι χτισμένο στις πλαγιές του βουνού Λαόνα, 1092 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Χάρη σε αυτή τη γεωγραφική θέση, έχει δροσερό και ξηρό κλίμα το καλοκαίρι και προσελκύει ως εκ τούτου εκατοντάδες παραθεριστές.
Το κρασί του χωριού, διάσημο από την αρχαιότητα, ήταν ένα από τα καλύτερα που παρήγαγε το νησί, φήμη που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Στην πραγματικότητα, η οινοποίηση εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις κύριες ασχολίες των κατοίκων του χωριού.
Το Άρσος απέκτησε το όνομά του στη γαλλική Λουζινιάν εποχή, όταν ονομαζόταν Tarcce. Εκτός από τις φυσικές ομορφιές του ίδιου του χωριού, ο σημερινός επισκέπτης θα μαγευτεί από το πλούσιο και ελκυστικό τοπίο που το περιβάλλει.
Οι νοικοκυρές του χωριού φημίζονται για την μαγειρική τους, ιδιαίτερα στην παρασκευή χαρακτηριστικών κυπριακών φαγητών και άλλων εδεσμάτων από κρασί όπως "παλουζές", "έψιμα", μπισκότα με "έψιμα", "παστά", "σουτζιούκκος", "κιοφτέρκα", "αρκατένα", *"κατιμέρκα", "ρετζέλια", "γλυκά του κουταλιού" και πολλά άλλα.Δραστηριότητες
Επισκεφθείτε τις εκκλησίες του 13ου αιώνα Απόστολος Φίλιππος, το εκκλησάκι της Αγίας Μαριάμνης και το μουσείο εικόνων, το μουσείο λαϊκής τέχνης, Περπατήστε στα Μονοπάτια της Φύσης της περιοχής ( μονοπάτια "Έξι Βρύσες") , ακολουθήστε τους Δρόμους του Κρασιού no. 3 (Κοιλάδα Διαρίζου - περιοχή Πάφου) και no. 4 ( Κρασοχώρια - Λεμεσός), επισκεφθείτε το παραδοσιακό εργαστήρι "Το σταφύλι άλλως πως και όχι μόνο" στην πλατεία του χωριού, οινοποιείο Nikolettino στο χωριό και το κατάστημα 'Καλλένα' για να δοκιμάσετε και να αγοράσετε μια ποικιλία από βιολογικά βότανα, κρασιά κλπ. Επισκεφθείτε τους καταρράκτες της Τροιζήνας σε απόσταση 6 χιλιομέτρων και το ποτάμι στη γέφυρα του Τζελέφου.

Υπηρεσίες
Πολυχώρος, ταβέρνα, καφετέριες, τράπεζα, καταστήματα τοπικών παραδοσιακών προϊόντων (Το σταφύλι άλλως πως και όχι μόνο), πάρκο,

Αποστάσεις
Αεροδρόμιο Λάρνακας - 106 χιλιόμετρα
Αεροδρόμιο Πάφου - 61,8 χλμ.
Off
Location
Arsos Nest
,
WHAT PEOPLE THINK
Arsorama
,
WHAT PEOPLE THINK
Kantara House
,
WHAT PEOPLE THINK