Βάβλα

Βάβλα
Paragraphs
Στην δυτική πλευρά της Λάρνακας και μόλις μισή ώρα μακριά βρίσκετε το όμορφο χωρίο της Βάβλας. Το παραδοσιακό χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 450 μέτρων και διαθέτει απέραντη θέα προς της περιοχές της Λεμεσού, της Λάρνακας και τα βουνά του Τροόδος.

Η προέλευση της ονομασίας του χωριού είναι διφορούμενη. Η μία εκδοχή θέλει τον φεουδάρχη Βαβυλά να δίνει το όνομα του στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η δεύτερη βρίσκει τις ρίζες του τοπωνυμίου σε ένα φυτό που φύτρωνε στις όχθες του ποταμού Νείλου.

Τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα της Βάβλας, ιδανικό μέρος για όσους λαχταρούν την ήσυχη ζωή πλάι στην εξοχή. Μέσα σε ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον άγριας βλάστησης, μεγάλου αριθμού βοτάνων και φυτών, αμπελώνων και ενός μικρού αριθμού χαρουπιών, αμυγδαλιών και σιτηρών η Βάβλα περιμένει να την επισκεφτείτε. Σήμερα, παρά τους λίγους μόνιμους κατοίκους, το χωριό προσπαθεί με τον φιλόξενο χαρακτήρα του να υποδέχεται όλο και περισσότερους νέους ταξιδιώτες.

Μέρος που αξίζει να επισκεφτείτε κοντά στο χωρίο είναι το Μοναστήρι του Αγίου Μηνά, ενώ πολλές είναι οι επιλογές για εξορμήσεις σε μονοπάτια στην φύση.

Το χωρίο μπορεί να προσφέρει την ηρεμία ενός αποκομμένου τόπου, ωστόσο βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο και σε κομβικούς δρόμους που προσφέρουν την ευκαιρία για όμορφες και ξεκούραστες εκδρομές στο νησί, όπως μια επίσκεψη στον κοντινό νεολιθικό οικισμό της Χοιροκοιτίας.
Off
Location