Οινοποιείο Κωνσταντίνου

Cover Image
Οινοποιείο Κωνσταντίνου
Activity Reference
Overview
Overview

Το οικογενειακό οινοποιείο Κωνσταντίνου βρίσκεται στο χωριό Πέρα Πεδί, σε μια βουνοπλαγιά ανάμεσα στα πεύκα.

Ο Κώστας Κωνσταντίνου είναι ένας αυτοδίδακτος οινοποιός όπου η αρχική ενασχόλησή του δεν ήταν η παραγωγή κρασιού. Το πρώτο του προιόν ήταν ένα αγνό, ενδιαφέρον λικέρ πορτοκαλιού του οποίου δόθηκε το όνομα «Orali», μια λέξη που επινοήθηκε από τον συνδυασμό των ORA (πορτοκαλί) και Li (λικέρ).

Αυτό το λικέρ, το οποίο βγήκε το 1992, χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη φλούδα / ξύσμα πορτοκαλιού απελευθερώνοντας εκχύλισμα 600 αλκοόλ για περίοδο δύο μηνών. Στο τέλος της διαδικασίας της εξόρυξης, η περιεκτικότητα σε αλκοόλ πέφτει στο 35% το οποίο είναι, επίσης, ο αλκοολούχος τίτλος του εμφιαλωμένου προϊόντος. Κατά τα τελευταία χρόνια το «Orali» απέκτησε μια πρόσθετη διάσταση με τη μορφή ενός δεύτερου λικέρ «Orali Λικέρ καφέ», ένα όνομα το οποίο εξηγεί το γεγονός ότι παράγεται με την προσθήκη της ουσίας του καφέ.

Σήμερα ο ιδιοκτήτης μαζί με τον οινολόγο γιο του, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές οινοποίησης και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ανακαλύπτουν τις δυνατότητες της Κυπριακής ποικιλίας Ξυνιστέρι και όχι μόνο. Προμηθεύονται σταφύλια από επιλεγμένους αμπελώνες της περιοχής «Αφάμης», καθώς και από τα γύρω κρασοχώρια. Οι οκτώ ετικέτες, ανήκουν στην κατηγορία ΠΓΕ Λεμεσού. Υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης στους χώρους του οινοποιείου και γευστολόγησης των κρασιών.

Ξενάγηση στο Οινοποιείο

Το Οινοποιείο είναι ανοικτό για επισκέψεις και ξενάγηση, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να μάθουν όλη την διαδικασία της παραγωγής του κρασιού και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους όσον αφορά την οινοποιεία. Ο στόχος του Οινοποιείου είναι να προσφέρει μια όμορφη εμπειρία στους επισκέπτες μέσω της γευσιγνωσίας.

Ώρες Λειτουργίας

9am - 4 pm, 6 ημέρες την εβδομάδα. Το Οινοποιείο είναι κλειστό τις Κυριακές.

 

Contact Details
Video
Location