Δελίκηπος

Δελίκηπος
Paragraphs
Ο Δελίκηπος είναι ένα όμορφο μικρό χωριό της επαρχίας Λάρνακας με κυρίαρχο το χρώμα του πεύκου. Περιδιαβαίνοντας κανείς το Δελίκηπο, θα θαυμάσει εκτός από τις πευκόφυτες περιοχές του χωριού, καλλιέργειες με σιτηρά, ελιές και χαρουπιές καθώς και πολλές φραγκοσυκιές εντός του οικισμού. Ιδιαίτερα επιβλητικές είναι οι αιωνόβιες ελιές που θα λέγε κανείς πως στέκονται σαν άγρυπνοι φρουροί εδώ και αιώνες στο Δελίκηπο για να προστατεύσουν τους λιγοστούς του κατοίκους.

Ιστορικά στοιχεία
Σύμφωνα με το Φλώριο Βουστρώνιο, στα μέσα του 15ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1461, αποτελούσε φέουδο. Ο Δελίκηπος επίσης εμφανίζεται σε ενετικούς χάρτες αλλά και στο χειρόγραφο του Λειμωνίδα.. Η Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια συμπληρώνει πως το χωριό είναι σημειωμένο σε μεσαιωνικούς χάρτες ως “Dilichiper”.

Δραστηριότητες στο χωριό
- Επίσκεψη στο εργαστήρι Παραδοσιακών Προϊόντων "Σωτήρης Νικολάου"
- Στο Δελίκηπο υπάρχουν παλιά γεφύρια, όπως το διπλογέφυρο και ακόμα ένα παλιό γεφύρι με καμάρα, κτισμένο με πελεκητές πέτρες.
- Λίμνη
- Κοινοτικό Πάρκο - Ταξιδεύοντας από τον Κόρνο προς τα Λεύκαρα και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων, συναντούμε το κοινοτικό πάρκο Δελίκηπου. Πρόκειται για ένα μικρό πάρκο, το οποίο είναι πραγματικά «πνιγμένο» στο πράσινο. Πανύψηλα πεύκα σου χαρίζουν εκτός από την σκιά τους και το άρωμα τους. Στο πάρκο θα βρεις παιδική χαρά, έτσι ώστε τα παιδιά σας να παίζουν με απόλυτη ασφάλεια, καθώς εσείς θα ασχολείστε με την ετοιμασία του Εθνικού μας φαγητού σπορ, την σούβλα, στο κατάλληλα διαμορφωμένο για αυτό τον σκοπό χώρο. Πόσιμο νερό υπάρχει πάντα. Τουαλέτες υπάρχουν. Το πάρκο και ο εκδρομικός χώρος, σαν σύνολο είναι μικρής έκτασης, για αυτό και θα πρέπει, τις Κυριακές και τις αργίες, να πας στην περιοχή πολύ νωρίς για να εξασφαλίσεις το χώρο σου.
On
Location