Πάνω & Κάτω Αρκουδάλεια

Πάνω & Κάτω Αρκουδάλεια
Paragraphs
Χτισμένο σε ένα λόφο με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής και σε απόσταση περίπου 23 χλμ. βόρεια της Πάφου, βρίσκεται το χωριό Ακουρδάλια, χωρισμένο σε δύο μέρη, την Πάνω Ακουρδάλια και την Κάτω Ακoυρδάλια. Σύμφωνα με μια παράδοση, το χωριό απέκτησε το όνομά του από τη γαλλική φράση "au cours de I'eau" που σημαίνει μέσα στο νερό. Μια άλλη ερμηνεία αναφέρεται στη λέξη "korda", που σημαίνει το μακρύ γερό σχοινί που κατασκευάζεται στο χωριό. Αυτό το μικρό γραφικό χωριό προσφέρει μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας, συνοδευόμενη από το όμορφο κελάηδισμα των πουλιών. Το φυσικό περιβάλλον του χωριού, με την κοιλάδα της Χρυσοχούς από κάτω, είναι πλούσιο σε βλάστηση, αμπέλια, χαρουπιές, αμυγδαλιές,εσπεριδοειδή και σιτηρά, προσκαλώντας τον επισκέπτη σε μια περιπέτεια εξερεύνησης. Η Ακουρδάλια αποτελεί μέρος του προγράμματος Laona:Πάνω Ακουρδάλια
Περπατήστε μέσα από αυτό το ελκυστικό χωριό μέχρι το Βοτανικό Μουσείο, το παλαιότερο τέτοιο μουσείο στην Κύπρο, όπου θα δείτε μια μεγάλη ποικιλία κυπριακών αρωματικών βοτάνων. Έπεσε σε αχρηστία για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τώρα λειτουργεί και πάλι, χάρη στο ενδιαφέρον των βοτανολόγων και των φυσιολατρών. Το χωριό έχει παραδοσιακό χαρακτήρα και είναι ιδανικό για φωτογράφηση. Στην Κάτω Ακουρδάλια επισκεφθείτε το μικροσκοπικό, ανακαινισμένο μεσαιωνικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και το Σπίτι των Μυλωνάδων, που βρίσκεται κοντά σε ένα επιβλητικό φαράγγι, περίπου 30 λεπτά με τα πόδια από το χωριό (ή με μια ανώμαλη βόλτα).Επισκεφθείτε επίσης το "Μουσείο Αγροτικής Ζωής" της τοπικής κοινότητας, το οποίο προσφέρει στον επισκέπτη μια εικόνα της τοπικής τέχνης, της χειροτεχνίας και του πολιτισμού.


Δραστηριότητες
Επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, κολυμπήστε στο Λάτσι , στην Πόλη και στη χερσόνησο του Ακάμα, κάντε πεζοπορία στα μονοπάτια της Φύσης της περιοχής ("Αφροδίτη", "Άδωνις", "Σμίγκες" και "Φαράγγι του Αβάκα"), ακολουθήστε τους Δρόμους του Κρασιού αρ. 1 (Λάωνας - Ακάμας) και αρ. 2 (Βουνί-Αμπελίτης), πηγαίνετε στην παραλία Λάρα και περπατήστε στο Βοτανικό και Φυτικό Μουσείο.


Υπηρεσίες
καφετέριες, εστιατόρια

Αποστάσεις
Αεροδρόμιο Λάρνακας - 156 χιλιόμετρα
Αεροδρόμιο Πάφου - 37,χλμ.
Off
Location