Αυγόρου

Αυγόρου
Paragraphs
Το χωριό Αυγόρου βρίσκεται στην Επαρχία Αμμοχώστου κι είναι ένα από τα χωριά με την ονομασία «Κοκκινοχώρια», γνωστά για το πλούσιο κόκκινο έδαφός τους και φημισμένα για τα γεωργικά προϊόντα τους. Λόγω του ξεχωριστού εδάφους της περιοχής, που είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, το χωριό παράγει νόστιμες πατάτες, γευστικά λαχανικά και ζουμερά φρούτα και εσπεριδοειδή.

Με αρχαίο ιστορικό παρελθόν, το χωριό πήρε το όνομά του από τα λουτρά του Ευαγόρα, βασιλιά της αρχαίας πόλης / κράτους της Σαλαμίνας, με ευρήματα που χρονολογούνται από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού ΙΙΙ. Στο χωριό υπάρχουν επίσης ενδιαφέροντα παλιά κτίρια και ιστορικές εκκλησίες, όπως η εκκλησία του Αποστόλου Πέτρου και Παύλου και η Ιερά Μονή του Αγίου Κενδέα.

Κάθε χρόνο στις 29 Ιουνίου (Γιορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου) και στις 6 Οκτωβρίου (Γιορτή της Μονής του Αγίου Κενδέα), πραγματοποιούνται πανηγύρια προς τιμή των Αγίων του χωριού. Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στις παραδοσιακές αυτές γιορτές και να απολαύσουν τοπικά εδέσματα και ποτά καθώς και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του χωριού είναι το Εθνογραφικό Μουσείο, το οποίο απεικονίζει την καθημερινή ζωή των χωρικών κατά το παρελθόν και η ετήσια γιορτή της πατάτας τον Ιούλιο, κατά την οποία γιορτάζεται η καλλιέργεια των πιο διάσημων γεωργικών προϊόντων του χωριού.
Off
Location