Το περιβολι του Θεοδωρου

Cover Image
Το περιβολι του Θεοδωρου
Activity Reference
Overview
Overview

Το Περβόλι του Θεόδωρου Λτδ ιδρύθηκε τον 6 του 2018 βασιζόμενή στους οικογενειακούς ελαιώνες ενταγμένους στην βιολογική γεωργία (organic agriculture) και ηλικίας 40 ετών που άρχισαν να δημιουργούνται το 1980, στα αγροτεμάχια υπάρχουν ελιές 500 και 200 ετών φυτεμένες διάσπαρτες και εντάχθηκαν σε γραμμικό με σύστημα ποτίσματος.

Υπό την διαχείριση της εταιρείας στα αγροτεμάχια εντάχθηκαν συστήματα συγκαλλιέργειας με βότανα, προστασία της άγρια ζωής τοποθετώντας διάφορα σημεία με νερό και διατηρώντας σημεία με άγρια βλάστηση για την βιοποικιλότητα, θρυμματισμός κλαδεμάτων αντί καύσης. Παράλληλα, σε συνεργασία με Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό έχουν τοποθετηθεί φωλιές για ανθρωποπούλια (Tytoalba ), Σιαχίνι (Falco tinnunculus) και νυχτερίδες. Τα αγροκτήματα έχουν ενταχθεί σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα που σκοπό είναι η καλύτερη διαχείριση τους για βελτίωση της ποιότητας του ελαιόλαδου όπως το Aristoleo, Artolio και πρόσφατα με σταθμό παρακολουθήσεις καιρού.

Τα παράγωγα όπως βιολογικές ελιές, βιολογικό ελαιόλαδο, αποξηραμένα βότανα από τα αγροτεμάχια συσκευάζονται και τυποποιούνται στις δικές μας εγκαταστάσεις που είναι αδειοδοτημένες και πιστοποιημένες 

Τα ελαιόλαδα μας κάθε χρόνο από το 2017 βραβεύονται για τις ψηλές τους πολυφαινώλες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ελιάς και φέτος έχουμε λάβει και 4 βραβεία από τον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου στο Λονδίνο.

Το 2020 αρχίσαμε τον σχεδιασμό για το Βιολογικό Αγουρέλαιο Marova ® και για το βιολογικό Ελαιόλαδο Laxies όπου έχουν τοποθετηθεί στην αγορά το 2021 τα οποία από το πρώτο χρόνο έχουν αρχίσει να παίρνουν βραβεία. Παράλληλα έχουν εγγραφεί ως ευρωπαϊκά trade marks.

Μέσα από την έρευνα έγινε μεταποίηση των βοτάνων μας και παραγωγή του πρώτου Κυπριακού παγωμένου τσαγιού με βιολογικά βότανα και χωρίς ζάχαρη το οποίο παράγεται  με την επωνυμία teo και βγαίνει με τρεις διαφορετικές γεύσης.

Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση των προϊόντων μας σε ποιότητα και θρεπτικά με παράλληλη έμφαση τόσο στην παραγωγή όσο και στην τυποποίηση.

 

 

 

 

 

Video
Location