Οινοποιείο Βλασίδης

Cover Image
Οινοποιείο Βλασίδης
Activity Reference
Overview
Overview

Το Οινοποιείο Βλασίδη ολοκληρώθηκε το 2012 και βασίζεται στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ηρακλή Παπαχρίστου σε μοντέρνες, λιτές γραμμές. Το πρωτοποριακό κτίσμα, εναρμονισμένο με το περιβάλλον, εντάσσεται έντεχνα στο τοπίο και είναι χωροθετημένο σε μία έκταση ογδόντα στρεμμάτων ανάμεσα σε γραμμικούς αμπελώνες.

Το μεγαλύτερο μέρος του είναι κυριολεκτικά βυθισμένο στον λόφο, ενώ το υπόλοιπο αποκαλύπτεται σταδιακά ακολουθώντας τις υψομετρικές καμπύλες του οικοπέδου. Στο εσωτερικό, μεγάλα ανοίγματα χαρίζουν πανοραμικές θεάσεις προς τους αμπελώνες, απρόσκοπτη θέα στους χώρους οινοποίησης και αποθήκευσης, αποκαλύπτοντας στον επισκέπτη μια γενική εικόνα της διαδικασίας οινοποίησης.

Οι αμπελώνες της οικογένειας είναι άνω των 100 ετών, φυτεμένοι από τα χέρια του παππού του Σοφοκλή Βλασίδη, τους οποίους συνεχίζει ο ίδιος να καλλιεργεί με την ίδια αφοσίωση.

Το Οινοποιείο βρίσκεται στην καρδιά της Κολώνης, μέσα σε ένα αμπελοτόπι 80 στρεμμάτων και έχει μία συνολική δυνατότητα παραγωγής 150.000 φιαλών ετησίως.

Το Οινοποιείο είναι ανοικτό για ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες κάθε μέρα, εκτός Κυριακής, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 4:00 μ.μ.

 

 

Contact Details
Phone Number
97789560
Video
Location