Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας

Cover Image
Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας
Activity Reference
Overview
Overview

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2004 από μια μικρή ομάδα 22 γυναικών και σήμερα απαριθμεί πάνω από 500 γυναίκες μέλη από 22 Κοινότητες της Ορεινής και Ημιορεινής Λάρνακας. Η έδρα του Συλλόγου βρίσκεται στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας. Στεγάζεται στο παλιό τουρκοκυπριακό σχολείο, όπου εκεί έχει δημιουργήσει αίθουσα εκπαίδευσης, αίθουσα εκδηλώσεων, εκθετήριο και χώρος επίδειξης Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων και τεχνών.

Οι βασικοί σκοποί και στόχοι του Συλλόγου είναι να προάγει την επιχειρηματικότητα των μελών του, να προωθεί και να διατηρεί την παράδοση, να συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, Κοινοτικές πρωτοβουλίες, προγράμματα για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και δράσεις που προωθούν την ισότητα ευκαιριών στα δύο φύλα και να αναπτύσσει τον εθελοντισμό.

Η γαστρονομία είναι αναμφίβολα κομμάτι του πολιτισμού μας και αντικατοπτρίζει την ιστορία και τη κουλτούρα μας. Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, έχει συμβάλει με τις δράσεις του στο να καταφέρει η Ορεινή Λάρνακας  να διακριθεί ως Προορισμός Αριστείας στα πλαίσια του προγράμματος Eden «European Destinations of Excellence» για τον Πολιτιστικό τουρισμό.

 

 

Contact Details
Video
Location