Σχετικά με εμάς

Troodos

Η Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού ιδρύθηκε το 1996 από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (νυν Υφυπουργείο Τουρισμού) με σκοπό να εντάξει κάτω από μια ομπρέλλα τους μικρούς ιδιοκτήτες των παραδοσιακών οικοδομών στην ύπαιθρο.  Οι στόχοι του Υφυπουργείου Τουρισμού και των Μελών της Κυπριακής Ετ. Αγροτουρισμού ήταν η δημιουργία  μιας εναλλακτικής μορφής διακοπών κοντά στον άνθρωπο, την παράδοση και την φύση. Με την βοήθεια και στήριξη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του κράτους καταφέραμε να επικοινωνήσουμε το όραμά μας στον κόσμο της υπαίθρου η οποία αντιμετώπιζε αρκετά οικονομικά και άλλα προβλήματα σε συνάρτηση με τη μείωση του ενεργού της πληθυσμού .

Η ανταπόκριση στην πρόσκληση μας για επένδυση στην ύπαιθρο ήταν αρκετά μεγάλη . Πολλές παραδοσιακές οικοδομές  αναπαλαιώθηκαν διατηρώντας έτσι την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των χωριών και μετατράπηκαν στη συνέχεια σε τουριστικά καταλύματα  με την παροχή οικονομικών κινήτρων  σε μία προσπάθεια άμβλυνσης  της αστυφιλίας και ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου να απολαύσουν την ύπαιθρο της Κύπρου, η οποία κρύβει ομορφιές, πλούσια πανίδα και χλωρίδα, τοπικά προϊόντα, μονοπάτια της φύσης, ποδηλατικές διαδρομές, αθλητικές δραστηριότητες. Ακολουθώντας τους δρόμους του κρασιού μπορούν επίσης να μυηθούν στην πλούσια οινική παράδοση του τόπου μας. Η προσωπική εξυπηρέτηση, η γαστρονομία, το οικογενειακό περιβάλλον και η φιλοξενία είναι τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν τον αγροτουρισμό.

Η Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού αποτελείται σήμερα από πάνω από 130 μέλη από όλες τις επαρχίες. Υπάρχουν πάνω από 100 καταλύματα σε περίπου 60 χωριά της Κύπρου και άλλες συναφείς επιχειρήσεις που ολοκληρώνουν την τουριστική εμπειρία και που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο όπως, μουσεία, ταβέρνες, οινοποιεία, αγροκτήματα, εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων και άλλες δραστηριότητες οι οποίες εμπλουτίζουν την εμπειρία του επισκέπτη.

 

 

 

Who we are
On
Title
Όραμα
Body
H ανάπτυξη και προβολή μιας βιώσιμης μορφής τουρισμού στην κυπριακή ύπαιθρο. Στόχος της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού είναι να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινότητες και τους νέους επιχειρηματίες να παραμείνουν και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους στις αγροτικές περιοχές της Κύπρου. Η κύρια προτεραιότητά της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού είναι η προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό ως ένα προορισμό εναλλακτικών διακοπών για όλο το χρόνο.

Contact Us

Contact us for more information.