Πάρκο Αρωματοποιίας

Cover Image
Πάρκο Αρωματοποιίας
Activity Reference
Overview
Overview

Τα Σαββατοκύριακα υπάρχουν για να περνάμε ευχάριστα τη μέρα μας και φυσικά για να ξεφεύγουμε έστω και για λίγο από την καθημερινότητα.  Για αυτή τη φορά, φροντίσαμε να βρούμε για σένα, ένα πανέμορφο μέρος που φυσικά θα σου χαρίσει αξέχαστες οικογενειακές στιγμές.

Αρχικά, σημείωσε ότι βρίσκεται κυριολεκτικά… στη μέση του πουθενά μεταξύ Κοράκου και Φλάσου, της επαρχίας Λευκωσίας και το μόνο που ακούς είναι τις μελωδίες των πουλιών. Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο, πολύ ξεχωριστό και φέρει το όνομα «Cyprus Perfumery» (Perfumecypark). Είναι ένα έργο μεγάλης κλίμακας που στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου στον οποίο παρουσιάζονται διάφορες τεχνικές για την παραγωγή αρωμάτων από την αρχαιότητα έως σήμερα, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία της κυπριακής αρωματοποιίας και να θερίσουν το βοτανικό υλικό από το περιβάλλον χώρο. Κύριος στόχος του είναι να μορφώσει τη νεότερη γενιά των Κυπρίων και να τους προσφέρει ένα διασκεδαστικό και ελκυστικό τρόπο να έρθουν σε επαφή με τις ρίζες και την ιστορία τους.

Υπάρχουν διάφορα πακέτα που σας προσφέρουν πολλές δημιουργικές δραστηριότητες. Για παράδειγμα, υπάρχει η απλή είσοδος η οποία περιλαμβάνει μία απλή ξενάγηση, περίπου 45 λεπτών. Ο ξεναγός θα σας πει πολλές πληροφορίες για το πώς παρήγαγαν οι αρχαίοι τα αρώματα, ακόμα και πώς γίνεται ένα πείραμα.

Υπάρχει και η λεπτομερής ξενάγηση, όπου μπορείτε να κάνετε και το δικό σας πείραμα αρώματος!

Για τα παιδιά υπάρχουν δραστηριότητες που σίγουρα θα τα ενθουσιάσουν. Μπορούν να μετατραπούν σε αρχαιολόγοι, να παράγουν το δικό τους άρωμα ακόμα και να ασχοληθούν με την αγγειοπλαστική.

Το μέρος προσφέρει και κυπριακό brunch γι’ αυτό φροντίστε να πάτε γύρω στις 10:00 για ν’ απολαύσετε εκεί ολόκληρη τη μέρα.  Σημειώστε ότι υπάρχει και συγκεκριμένο πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει και ξενάγηση και δραστηριότητες και φαγητό που σίγουρα… είναι θα είναι πολύ καλύτερο για σας.

Contact Details
Video
Location