Ψεματισμένος

Ψεματισμένος
Paragraphs
Απέχοντας μόλις 3 λεπτά από την θάλασσα, ο Ψεματισμένος είναι άλλο ένα χωριό, το οποίο μοιάζει να έκανε αναδρομή στο παρελθόν. Το χωρίο βρίσκεται κοντά στο Ζύγι, ένα ψαροχώρι φημισμένο για τις πολυάριθμες ψαροταβέρνες του, που προσελκύουν επισκέπτες από ολόκληρη την Κύπρο. Ο Ψεματισμένος βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις κύριες πόλεις της Κύπρου, Λάρνακα – Λεμεσός - Λευκωσία. Απέχει περίπου 30 χλμ. από το Αεροδρόμιο της Λάρνακας και 30 χλμ. από τη Λεμεσό (το μεγαλύτερο λιμάνι της Κύπρου), 50 χλμ. από τη Λευκωσία και 2 μόλις χλμ. από τη θάλασσα. Είναι ένα ήσυχο χωριό που έχει διατηρήσει το χαρακτήρα και την ιδιαίτερη τοπική αρχιτεκτονική του. Στο εν λόγω χωριό μπορεί κανείς να επισκεφτεί την ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (βυζαντινή με προσθήκες κατά τον 19 αιώνα) και να περιδιαβεί σε όμορφα τοπία της εξοχής. Στην περιοχή αυτή υπάρχει επίσης ο νεολιθικός οικισμός της Χοιροκιτίας (περίπου 3 χλμ.), η «αγγελόχτιστη» βυζαντινή εκκλησία στο Κίτι (περίπου 15 χλμ.) και το Ζύγι με την παραλία και τις φημισμένες ψαροταβέρνες.

Δραστηριότητες και μέρη ενδιαφέροντος
Επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρόνικου στο χωριό, την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, τη βυζαντινή εκκλησία "Αγγελοκτίστη" στο Κίτι (15χλμ. περίπου), τον νεολιθικό οικισμό στη Χοιροκοιτία και τον Καλαβασό - Τέντα (3χλμ. περίπου). Ποδηλασία στην περιοχή. Κολύμπι στην παραλία του Κυβερνήτη.
Δοκιμάστε παραδοσιακά φαγητά. Μια βόλτα στα στενά δρομάκια του χωριού είναι απαραίτητη για να θαυμάσετε την τοπική αρχιτεκτονική.

Υπηρεσίες
Καφετέρια. Μόλις 5 λεπτά με το αυτοκίνητο από τον Ψεματισμένο στη διασταύρωση προς το χωριό Ζύγι υπάρχει τράπεζα, παντοπωλείο, μίνι μάρκετ και πρατήριο καυσίμων.
Πολλά εστιατόρια μπορείτε να βρείτε στα επόμενα χωριά Μαρώνι και Ζύγι.

Αποστάσεις
Αεροδρόμιο Λάρνακας 34,9 χλμ.
Αεροδρόμιο Πάφου 95,8 χλμ.
Off
Location